Pages

pühapäev, 26. mai 2013

Ilm Kiili vallas 25.05.2013

25.05 oli hommikul pilves selgimistega ilm, ennelõunast kuni pärastlõunani vähese pilvisusega ning õhtupoolikust alates uuesti pilves selgimistega ilm, kuid sajuta.
Tugevale kirdetuulele vaatamata oli päevamaksimum +18 kraadi, kuna päeval oli piisavalt päikesepaistet.

Kella 16:15 ajal olin õigel ajal õiges kohas, sest minust umbes 50 meetri kaugusel oli kuulda tuules murdunud kase heli.
Lähedale jõudes selgus, et kask asus väikese lagendiku servas ning tüve jämedus oli umbes 15 cm. Puu ei langenud lõplikult, vaid jäi teistele kaskedele toetuma. Murdumiskoht oli maapinnast 2 meetri kõrgusel.

Filmisin sellest päevast 5 videot:
http://www.youtube.com/user/EestiLoodus/videos?query=25.05.2013

Fotod:




3 kommentaari:

  1. Rullpilve osas vastasin kommentaarile.
    Aga see gümnaasiumi lõpetamine ei kesta ju igavesti. Kui on tegelikult ka huvi, siis kindlasti kirjutage (kas siia) või siis e-kiri. Mina olen valmis praktiliselt igal ajal, kui vähemalt paar päeva teatatakse ette.
    Miks ma seda pakun? Ilmahuvilised peaksid hoidma kokku ja samas end üksteise varal täiendama, kuna huviliste võrk on väga hõre ja kahjuks pole teadmiste tase kuigi kõrge (on palju väärarvamusi või lihtsalt huvi pakkuvat valdkonda - ilma, atmosfääri ei tunta).
    Teine põhjus on see, et vaja oleks välja koolitada väike, aga tõsisem ja kvalifitseeritud huviliste grupp, kes siis tegeleks vähemalt mingil määral ka ilmahariduse edendamisega (olgu siis artiklid, loengud või blogi, võimalusi on palju) ja kes tõesti oleksid kompetentsed atmosfääri temaatikas.
    Inimese sobivust selleks näitab see, kas tal on piisavalt huvi, et tulla kodukohast kaugemale. Kui ta teeb seda, siis järelikult peab tal olema piisavalt suur huvi (kindlasti on olemas ka eriolukordi, aga siis tuleb sellest teavitada) ja ta sobib siis huviliste tuumikusse. Nii et see on siis sulle proovikiviks ja samal ajal saan siis ise teada, kas hakkan sinuga tõsisemalt edasi tegelema või mitte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selge.
      Minu puhul tuleks arvestada eriolukordadega.

      Aga ma teatan edaspidi võimalusel aegsasti ette.

      ----

      Muutsin oma postituse õigeks, asendades mõiste 'vallpilv' mõistega 'rullpilv'.

      Kustuta
  2. Aitäh.
    Asi siis selge, jään siis ootama koostööd (esialgu tulebki ilmselt kohtumine kokku leppida) ja arvestan eriolukordadega. Minu kontakt on eelkõige siis kamenikmeister@gmail.com

    VastaKustuta